domingo, 21 de agosto de 2011

Una recepta: "Papas arrugadas"

Aquesta és per damunt de totes, "la recepta" per excelència de la cuina canària.
Qualsevol plat, va acompanyat de les "papas", i els autòctons en menjen cada dia.
La veritat és que per la senzillesa de la recepta, i pel seu extraordinari resultat, recomano que ho proveu. Tot i ser una recepta de patates bullides, us asseguro que no us deixaràn indiferents. És una recepta deliciosament volcànica!

Aqui va en 10 passos ben senzills:

Per 1 Kg de patates (les més petites que trobis, mida pilota de ping-pong) necessites 1/2 kg de sal gruixuda.

1-Renta bé les patates, ja que es menjen amb la pell.
2-Posa-les en un casso.
3-Cobreix-les amb aigua freda.
4-Tira-hi la sal.
5-Tapa el casso.
6-Encen el foc i cou-les a foc viu amb la tapa posada.
7-Als 10 minuts de bullir, comprova que són cuites punxant amb un ganivet de punta fina. Si no són cuites deixa-les uns minuts més.
8-Escorre-les sense destapar-les del tot, el secret està en mantenir la tapa amb una mà just perque surti l'aigua i amb l'altra aguantar el casso.
9-Apaga el foc i sense retirar el casso ni la tapa, ves remenant el casso cada 2 minuts sacsejant-lo.
10-Als 10 minuts destapa-les, les patates estaràn amb la pell seca, arrugades i blanquinoses.

Llest!

Les pots menjar tal qual, diguem a palo seco, però també acompanyades amb qualsevol salsa tipus maionesa, all i oli....
Aquí les acompanyen amb unes salses especials, els hi diuen "mojo" n'hi ha de verd fet amb cilantre i de vermell fet amb pebrotets picants.

Els mojos us els penjo un altre dia.

Bon profit!


3 comentarios:

  1. Gràcies Sandra ! Sempre m'havia encuriosit com ho fèien. Ara ja ho sé, potser avui les faig per acompanyar el dinar. Petons de colors!

    ResponderEliminar
  2. Avuí m'han dit al mercat que si hi afegeixo mitja llimona queden millors ;)

    ResponderEliminar