jueves, 18 de agosto de 2011

Lagos Martíanez

Si hagués de dir tres coses que m'agraden especialment del lloc on visc, ara mateix diria:

1- El clima:

Tot l'any primavera. Tot i que encara no he experimentat físicament la calor de l'hivern, ja que hem arribat a l'estiu. La gent d'aqui tots em diuen "aquí a partir de l'octubre és quan comença l'estiu". Suposo que es refereixen a que segueix fent calor i a més és la temporada alta, quan arriben el gros de turistes a disfrutar del sol i la platja a ple hivern.


2-El paissatge:

El fet que sigui una illa volcànica fa que tingui un paissatge màgic. Hi ha deserts, barrancs escarpadissims, selves frondoses, platges paradisíaques, penyassegats altíssims que es claven al mar, i fins hi tot pots pujar a més de 3.000 metres a jugar amb la neu del Teide. Si una cosa és Tenerife, és una illa de contrastos.


3-Els Lagos Martíanez:

Suposo que és la novetat, però n'estic enamorada. Ho tenim a Puerto de la Cruz, i és un orgull de la ciutat. Tot i ser una construcció artificial està feta amb tan bon gust, i tant fusionada amb el paissatge que en comptes de fer mal als ulls, relaxa, i en tots els sentits.
Ho va construir l'arquitecte canari, César Manrique. Es tracta d'un complex turístic municipal, format per 7 piscines (que representen les 7 illes canaries), de diferents mides i formes, 3 són pensades per als nens. Tot el complex és enorme, i està literalment ficat al mar. Està construit amb pedra volcànica, i ajardinat amb plantes autòctones. Te un total de 27.000 metres cúbics d'aigua de mar. Perque això és el millor: són piscines d'aigua de mar. L'aigua és ben fresca ja que està constantment renovada desde el fons del mar.

I al ser municipal, els preus són molt assequibles. Si ets resident a Puerto de la Cruz et costa 1.80 Eurus l'entrada d'adult, i 0.50 la de nen (de 5 a 10 anys, els més petits no paguen). Si no ets resident pagues el doble, que segueix sent poc. I a més amb el preu et ve una tumbona inclosa. El parasol, si el vols l'has de pagar a 1.50....però tot i així segueix sortint barat.
A part de les piscines, hi ha bars, restaurant i casino (aquests són per disfrutar-ho al vespre). A la nit diuen que és preciós, amb les piscines il.luminades, i també s'hi fan concerts de Jazz.

Per mi és tot un luxe i hi anem algunes tardes. La pega, és que a l'estar al centre del poble no te l'aparcament fàcil...i amb transport públic (Bus) amb els dos menuts, el cotxet amb la nena, i tot el kit complert (tovalloles, manguitos, recanvis...omplim una bossa blava de l'IKEA) encara no m'hi he atrevit. De moment quan hi volem anar si no és en cap de setmana (que llavors si que agafem el cotxe) truquem un taxi i en un plis-plas ens hi deixa a la porta.

Si veniu de visita, almenys una tarda la passarem aqui :)

6 comentarios:

  1. Realment, a la foto aèrea, sembla un oasi enmig del temporal.
    A mi m'encantarà anar-hi ;)

    (Per cert, saps que no m'ha arribat al correu aquest post?, que raro, no?)

    ResponderEliminar
  2. Es que l'he penjat aquest mateix matí, i crec que t'envia la notificació en 24 hores.

    Tu, que ets massa ràpida i t'avances :p

    ResponderEliminar
  3. Ah... doncs així dissimularé i demà el tornaré a llegir :p

    ResponderEliminar
  4. Hola Sandra!! Doncs quan nosaltres estiguem amb anorac i a 5 graus i ens parlis d'aquestes piscines i de l'estiuet canari, deixarem l'ordinador ple de babes, jejeje.
    Si tenim ocasió i tant que ens apuntem a banyar-nos als Lagos Martianez!!

    ResponderEliminar
  5. Diuen q no hi ha parais al món pero crec q tu ja l´has trobat ;)

    ResponderEliminar
  6. Aquesta me l'apunto per quan vagi de visita a Tenerife!

    ResponderEliminar