viernes, 5 de agosto de 2011

L'hortet

Ara que tenim dos jardins hem decidit fer un petit hortet al de darrera. Sempre n'hem volgut tenir d'hort, però al balcò diminut de Blanes no hi cabía gairebé res i vaig preferir posar-hi alguna planta ornamental que no pas dos testos per fer hort de balcó. Quan anavem a casa la Imma i en Lluís se'ns queia la baba amb el seu hortet. Sempre deiem que un dia en tindriem un d'aquests!

I un dia ja ha arribat :)

Vem anar al Leroy Merlin, que tenim bastant a prop, i vem comprar alguns plançons (cebes i tomaqueres), i també uns sobrets de llavors de rabes, carbassons, i pastanagues. També vem comprar un kit molt pràctic de plantar llavors, i entre tots vem sembrar. De moment només ens ha germinat un rabe....esperem que surti alguna cosa més...


El que més va costar va ser arrencar la gespa del tros de jardi on plantariem.....vaig trigar dos dies i encara tinc agulletes! És una gespa forta que fa com estolons, i queda molt entreteixida.
Vem clavar unes valles de plastic per separar l'hort del jardi, i vem plantar les dues tomaqueres i les cebes. Això va ser un matí. A la mateixa tarda ens vem trobar tots els tomàquets que eren vermells mossegats i menjats. Desseguida vem pensar amb els llangardaixos que viuen al jardi (i a tot arreu). Són grans com un pam sense contar la cua que fa mig pam més. I sabiem que menjaven plàtans. Alai i Roc els hi havien donat plàtan en un parc i venien a menjar de la mà, suposo que al parc estan mig ensinistrats i acostumats a que la gent els porti menjar. Ara sabem que també són tomaquívos.
Esperem que quan les tomateres siguin gans i altes no puguin arribar als tomaquets de més amunt....Sinó ja ens podem oblidar de cultivar tomàquets, a no se que els engabiem...

No he aconseguit encara fer una foto als protagonistes, perque a la que em senten fugen paret amunt. Fa gràcia com sempre que surts al jardí del darrera sents els sorolls d'algú que fuig amagat entre les fulles de les plantes que s'enfilen i tapissen el mur del davant.
He trobat alguna foto a la web, la penjo perque així veieu als lladregots.
Tenen uns colors preciosos, sobretot els mascles.

Avuí l'Alai i en Roc han decidit posar un gran exèrcit de ninots (animals, dinosauris i gormiti) vorejant l'hort. Amb aquesta estratègia defensiva, l'hort queda més que protegit de qualsevol intrús!

No hay comentarios:

Publicar un comentario