domingo, 11 de septiembre de 2011

La nova escola

Després de molt voltar, finalment hem trobat escola pels nostres fills. El que semblava impossible ha passat. Creiem que hem trobat una escola encara millor de la que teníem.

Es tracta d'una escola pública d'educació infantil i primària, és una escola petita en nombre d'alumnes, en total són menys de 100. És una mena d'escola rural, situada al municipi de la Orotava, a mig camí del Teide, a 1000 metres d'altitud, vorejada de montanyes i de boscos. Hi van els nens de les families que viuen allà prop, en cases escampades per aquí i per allà. Tot i que hi ha més families com nosaltres, tot i que poques, que l'han triada per altres raons. La raó principal, per nosaltres, ha estat la metodologia pedagògica que fan servir, que és la mateixa de l'escola de Blanes, amb l'avantatge que aquí tenen més solera, ja que fa 20 anys que funciona. A més, és un centre d'investigació en educació activa, i els seus mestres van a congressos de pedagogia a explicar els seus mètodes, així com també venen estudiants de diferens Universitats a aprendre sobre constructivisme de primera mà.

La plantilla, és ven petita, són 9 mestres. No fan servir llibres. Com que aquí a Canaries el govern paga 100 euros per nen que estigui fent primària per ajudar a comprar llibres, aquí el que fan és gastar-ho en llibres per casa del nen. A infantil només hi ha un grup de 18 nens i nenes, d'edats compreses entre els 3 i els 5 anys. A primària es reparteixen en 4 classes. L'horari és intensiu, de 9 a 14, a la tarda no hi ha escola.

Ens queda una mica lluny, a uns 20-25 minuts, i tenim el problema que la petita Anaïs no suporta anar en cotxe més de 10 minuts calmada...En principi, Mikel deixarà de fer jornada continua, per poder dur i recollir els nens, dinarà a casa i tornarà cap a la feina. Així la petita no cal que passi un calvàri.....i la mare tampoc....ja sabeu que jo i el cotxe tampoc som gaire amics...

Demà comencem. De moment fan 4 hores, fins a finals de mes que ja en faràn 5, i Roc farà adaptació, començarà anant-hi 1 hora, i demà depenent de com el vegi la mestra anirem augmentant temps. Això no ha calgut que ho demani jo, ells m'ho han demanat a mi, cosa que em sembla meravellós pel meu fill.

Crec que hem tingut moltissima sort de trobar el que necessitàvem!

5 comentarios:

  1. Ostres Sandra! Però quina sort per tots! I quina enveja em feu! Jo vull algo semblant pels meus fills.... estic segura que un dia o altre també ho tindrem.
    Que vagi súper bé el primer dia!

    Mil petons adaptatius ;)

    ResponderEliminar
  2. Ostres nena! quina enveja.
    Quina sort que heu tingut, no és fàcil trobar una escola així. Me n'alegro molt!

    ResponderEliminar
  3. Si noies, nosaltres encara no ens ho acabem de creure.....quin regalet que ens ha fet l'univers! És genial, i ens compensa tots els maldecaps que estem tenint amb el tema cotxe, que per cert, encara segueix al taller....
    Avui els nens s'ho han passat molt bé, i Roc demà ja comença amb jornada complerta, ja que la mestra l'ha vist genial :)

    ResponderEliminar
  4. me alegro mucho preciosa!!! es maravilloso cómo el Universo no deja de sorprendernos!!!! un fuerte abrazo y feliz luna llena!!!

    ResponderEliminar