Qualsevol plat, va acompanyat de les "papas", i els autòctons en menjen cada dia.
La veritat és que per la senzillesa de la recepta, i pel seu extraordinari resultat, recomano que ho proveu. Tot i ser una recepta de patates bullides, us asseguro que no us deixaràn indiferents. És una recepta deliciosament volcànica!
Aqui va en 10 passos ben senzills:
Per 1 Kg de patates (les més petites que trobis, mida pilota de ping-pong) necessites 1/2 kg de sal gruixuda.
1-Renta bé les patates, ja que es menjen amb la pell.
2-Posa-les en un casso.
3-Cobreix-les amb aigua freda.
4-Tira-hi la sal.
5-Tapa el casso.
6-Encen el foc i cou-les a foc viu amb la tapa posada.
7-Als 10 minuts de bullir, comprova que són cuites punxant amb un ganivet de punta fina. Si no són cuites deixa-les uns minuts més.
8-Escorre-les sense destapar-les del tot, el secret està en mantenir la tapa amb una mà just perque surti l'aigua i amb l'altra aguantar el casso.
9-Apaga el foc i sense retirar el casso ni la tapa, ves remenant el casso cada 2 minuts sacsejant-lo.
10-Als 10 minuts destapa-les, les patates estaràn amb la pell seca, arrugades i blanquinoses.
Llest!
Les pots menjar tal qual, diguem a palo seco, però també acompanyades amb qualsevol salsa tipus maionesa, all i oli....
Aquí les acompanyen amb unes salses especials, els hi diuen "mojo" n'hi ha de verd fet amb cilantre i de vermell fet amb pebrotets picants.
Els mojos us els penjo un altre dia.
Bon profit!
Gràcies Sandra ! Sempre m'havia encuriosit com ho fèien. Ara ja ho sé, potser avui les faig per acompanyar el dinar. Petons de colors!
ResponderEliminarMolt ben explicat :-)
ResponderEliminarGràcies
Avuí m'han dit al mercat que si hi afegeixo mitja llimona queden millors ;)
ResponderEliminar