domingo, 31 de julio de 2011

Els Guachinches

Els Guachinches són sens dubte la millor manera de degustar la cuina Canària. Són una mena de "baretus" que trepitgen la línia entre la legalitat i la ilegalitat. Estan muntats en garatges o porxos de cases de pagès on els amos es dediquen a fer vi i a vendre'l. La pinta es de "cuchitril", 4 vigues de fusta mal lligades, parets forrades de fulles de palmera i un sostre d'uralita nyiguinyogui.
En teoria només poden servir algunes tapetes per a acompanyar el tast del vi abans de vendre'l, però alhora de la veritat, la masovera cuina "potatges", cou carn a la llenya i respecta la cuina tradicional Canària. Sembla que no estan declarats com a restaurants ni bars o sigui que no paguen impostos com a tal.
Plats i coberts desaparellats i de tota mena, gots de tots colors i diferents talles. Taules cutres i cadires encara més. Tot plegat dona un aire d'allò més autèntic i fa que el menjar encara sigui més bò i gustós!
El Guachinche on vem anar (recomanat per un autòcton) està a la Vall de la Orotava, a pocs minuts de casa en cotxe.
Aqui us deixo un parell de fotos. Vam menjar Garbanzas (potatge de cigrons típic) carn a la brasa i Huevos estrellados (ous ferrats damunt d'un llit de patates fregides i una mena de chorisso-sobrassada). Tot espectacular i molt bé de preu!

1 comentario:

  1. Ostres tu!
    Això mateix que expliques existeix a Cuba (o hi existia fa... mmm... jo hi vaig anar amb 16, i existia llavors). Aparentment eren cases, i a dins hi tenien un gran o petit menjador on et servien menjar casolà, autòcton, i súper baratíssim. Era per a gent d'allà, clar, perquè no es feien pas conèixer entre els guiris.

    Per cert, tens un premi al meu blog ;)

    ResponderEliminar