martes, 15 de noviembre de 2011

La Laguna

La Laguna (o San Cristóbal de la Laguna, nom complert), és la ciutat on treballa Mikel. Quan vem venir a viure aquí, la vem descartar pel clima, ja que és una ciutat que es troba a 600 m d'alçada, i no té res de clima propiament subtropical. La temperatura mitja anual és de 16 graus, plou força (uns 600 mm a l'any) i sovint està emboirada i ennuvolada.

Però tot i això, es la segona ciutat en nombre d'habitants a Tenerife, i la tercera en totes les illes, en te uns 150.000, sense contar tots els estudiants que hi són de trànsit, ja que per damunt de tot és una ciutat universitària.

La Unesco la va declarar patrimoni de la Humanitat al 1999.

És una ciutat preciosa, a mi em recorda moltissim a Girona, amb casetes baixes de colors diferents, carrers endoquinats i peatonals, tot estèticament molt ben cuidat i molts parcs.






Llàstima del clima!

Tot i això, és una ciutat molt viva. I això és el que m'enamora. Gent per aqui i per allà, families, nens als parcs....transport públic modern, i res de pendents!

....i tot i el fred es respira el caliu....el caliu humà que no trobo aquí a Puerto.

Vull anar a viure a La Laguna! Ja ho tinc ben decidit!

No sé quan ho farem, però jo ja he començat a buscar niuet.

No és que Puerto no m'agradi, és una ciutat amb encant, decadent, però amb encant. Però plena de pendents, transport públic obsolet i impracticable amb criatures....i .massa tranquila per mi! Vull passar les tardes al carrer envoltada d'altres mares, d'altres nens, vull fer tribu, i aqui de moment sembla massa dificil...

Així que en algun moment farem el canvi. També de cara a un futur més llunyà estarà bé per a reincorporarme a la vida laboral, tant si és a la Universitat, com al CSIC, o on sigui.

Ara, s'ha convertit en el nostre destí molts caps de setmana, sobretot els seus parcs.

Mentrestant seguirem disfrutant de Puerto, del bon clima, la tranquilitat, d'anar amb sandàlies i tirants, i dels agradables 21 graus a mig novembre....

4 comentarios:

  1. A primer cop d'ull, les fotos de La Laguna m'han recordat a Badajoz. Vam ser-hi un matí-migdia d'ara fa 4 anys, el mes de juny, embarassadeta de setmanes d'en Martí, amb una calor tremenda! Estàvem de pas, de camí a Portugal. No corria ni una ànimap els carrers, i vam trobar un restaurantet de creps boníssims i baratíssims! O sigui, no s'assembla gens a La Laguna, jajaja!, però l'arquitectura m'hi ha fet pensar.
    El teu cor no t'enganya, cap a La Laguna! (Que pinta molt bé!) ;)

    ResponderEliminar
  2. També em recorda a una ciutat de Córsega, Corte. És la ciutat universitària de l'illa, decadent quant a arquitectura, amb pujades i baixades, antiga, empedrada, però plena de jovent, de famílies, d'ambient pel carrer, de vida.
    O sigui que... la vostra futura ciutat és una barreja entre Badajoz i Corte :) Jajajaj!

    ResponderEliminar
  3. Jajaja, per mi esta entre Girona i Montpeller, jajaja

    ResponderEliminar