lunes, 7 de noviembre de 2011

La crisàl.lida

Casualment, el dia abans d'anar al papallonari, vem trobar una crisàl.lida dins d'una jardinera. Deuria caure quan vem fer neteja de plantes no fa gaire. La vàrem agafar amb compte i la vam enganxar amb una agulla dins una caixa, com vem veure que feien al papallonari. Allà ens van explicar que les has d'enganxar per la punta de l'abdomen enganxant-li amb cura una mica de cotó.



Al cap d'una setmana ha sortit la papallona. Ha estat una sorpresa trobar que és nocturna. Tots ens imaginàvem que en sortiria una papallona gran i acolorida!

Tot i ser discreta, és molt bonica. L'Alai diu que per ell és una barreja de papallona amb saltamartí. Suposo que perque te les ales plegades en forma de teulada, com la majoria de nocturnes.

Sempre m'han agradat els insectes, i en vaig començar una col.lecció quan estudiava Biologia, ja no la tinc, la vaig donar al museu de la facultat.

Es coneixen unes 170.000 espècies de papallones. Són el segón grup animal amb més diversitat d'espècies sobre la terra (després dels coleòpters, o sigui d'escarbats i marietes). Les diurnes representen el 10% d'espècies, mentre que les nocturnes un 90% d'espècies.

La intenció era classificar-la, si hagués estat diurna. Però amb les nocturnes és una mica xungo i evidentment l'hem deixada anar :)






No hay comentarios:

Publicar un comentario